Competenties of vaardigheden

Verwar ze niet met talenten. Met talenten word je geboren. Competenties of vaardigheden leer je aan: in je kinderjaren thuis of op school, in de jeugdbeweging of sportschool enz. Denk maar aan het leren luisteren of het leren spreken voor een groep: dat wordt al in de lagere schoolklas geoefend. Maar veel competenties worden niet aangeleerd tijdens de schooltijd en moeten we onderweg tijdens onze loopbaan aanleren of scherp stellen: denk maar aan time mangement, feedback geven en ontvangen, grenzen leren trekken... 

In het leerproces is algemeen bekend dat we 10% aanleren via training, 20% via collega's of mensen uit onze omgeving en 70% door het simpelweg te proberen en te blijven proberen.

Dus het graag willen of de motivatie speelt dus voor zeker 80%... 

Net daarom is coaching zo essentieel naast training. Als je een vaardigheid echt goed wil ontwikkelen, is een motivator naast je van cruciaal belang. En in veel gevallen gaat het om een professionele coach die je positief uitdaagt, nog eens de "theorie" herhaalt, die je helpt om de obstakels te overbruggen en je beperkende overtuigingen te doen inzien. Zo kom je werkelijk vooruit.

Ik help je graag in individuele training, mentoring en coaching bij competenties zoals time management, assertiviteit, feedback geven en ontvangen,  conflict handling, communicatiestijlen en leiderschapsstijlen.

Vooraf bekijken we wat er wel al is. Na een kennismaking leggen we een traject op maat vast en gaan we stap voor stap vooruit. Sommige competentiecoachings kunnen in aanmerking komen voor de inzet van een loopbaancheque van de VDAB.